Tip: Smoeder gemist?

Smoeder is dood. Smoeder? Ja. Ons moeder. Twee Brabanders (Marcel Musters en Maria Goos) maakten een prachtige voorstelling die een ontroerend beeld biedt van de onthechting van kinderen van hun moeder en vice versa. Michiel van Erp bewerkte Smoeder voor de VPRO. 

Naast de dramatische verfilming heeft Smoeder ook documentaire-elementen. Het fenomeen ‘smoeder’ en de manier waarop het publiek de voorstelling ervaart, spelen hierbij een belangrijke rol. De persoonlijke verhalen komen zeer snel bovendrijven, want per slot van rekening heeft iedereen een moeder. Smoeder is een ware aanrader en nog te zien via Uitzending Gemist.

Lees ook:Tv-versie Smoeder niet meer online te zien
Lees ook:Smoeder eindelijk op TV!
Lees ook:Musters nieuwe man in Gooische Vrouwen
Lees ook:Cultuurindex: theater wordt eventindustrie
Lees ook:De ware tranen uitgewerkt

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Tip: Smoeder gemist?

 1. Philologia

  De link naar uitzending gemist werkt niet meer.
  Waar kan ik het wel nog terugkijken?

  Groet, Ph

    /   Reply  / 
 2. Philologia

  Dank je wel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>