Nieuwe directeur voor De Regentes

Op donderdag 4 december 2008 heeft het bestuur van Theater de Regentes Wim Stam benoemd als nieuwe directeur. Stam volgt Michael de Roo op, die na bijna acht jaar afscheid neemt van het theater.

Het bestuur is zeer ingenomen met de aanstelling van Wim van Stam, die zijn sporen in de theaterwereld ruimschoots heeft verdiend. Momenteel is hij zakelijk leider van het Hans Hof Ensemble, een internationaal opererend danstheatergezelschap. Daarvoor is hij theaterprogrammeur geweest bij Theater Kikker in Utrecht en theaterspecialist bij de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling van Theater Instituut Nederland.
Wij hebben er veel vertrouwen in dat Wim De Regentes zal leiden naar een nieuwe fase van haar positie als een uniek en sfeervol theater, dat een naam heeft opgebouwd op het gebied van muziektheater, jeugd, dans en (wereld)muziek.

Michael de Roo heeft in de afgelopen periode ‘De Regentes’ op een inspirerende wijze geleid en het daarmee een eigen plaats gegeven in het Haagse cultuuraanbod. Het bestuur betreurt zijn vertrek, maar heeft er alle begrip voor dat Michael na acht jaar op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging.

Lees ook:Annet Lekkerkerker nieuwe directeur Holland Festival
Lees ook:Derek de Lint in bestuur ACT
Lees ook:Subsidie voor acht jonge makers
Lees ook:‘Yes we’re open. Are you?’
Lees ook:Leontien Wiering benoemd tot directeur de Theaterschool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>