Tentoonstelling: Kleur op de planken

Op zoek naar een leuk theatergerelateerd uitje in de Kerstvakantie? In het theatermuseum aan de Herengracht te Amsterdam is tot en met 31 december de tentoonstelling Kleur op de planken – decors en kostuums te zien. Beeldend kunstenaar Nicolaas Wijnberg (1918 – 2006) was anders dan anderen. Hij wilde de theaterbezoeker ver weg voeren van de treurige wereld. Met beeldende experimenten stond hij aan de wieg van het moderne theater. Daarbij werd decor meer dan een omgevingschets, maar werd het totaaltheaterbeeld een symbool voor de inhoud van de voorstelling.

Met kostuum- en decorontwerpen, maquettes, kostuums, affiches en beelden uit voorstellingen krijgt het publiek een overzicht van zijn rijke nalatenschap. Wijnberg werkte vele jaren voor het Scapino Ballet, Cees Laseur, Ton Lutz, De Nederlandse Opera, de Haagse Comedie en vele andere theatermakers en gezelschappen.

Meer informatie over Kleur op de planken – decor en kostuums vindt u op de website van het Theatermuseum.

Foto: Decormaquette Medea (Publiekstheater, 1977)

Lees ook:TIN reikt eerste Wijnberg Scenografieprijs uit
Lees ook:Affiches Marten Jongema op omheining van De Parade
Lees ook:Adembenemend filmpje van Theatermuseum
Lees ook:Kuiper, van Velzen en Lamers winnaars TIN Theaterprijzen
Lees ook:Nominaties Wijnberg ScenografiePrijs 2010 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>