Erik de Vogel en Liz Snoijnk samen op toneel

Het begint allemaal zo vrolijk met het geslaagde 25-jarig huwelijksfeest van de dame en heer des huizes. De feestgangers hebben het huis net verlaten als er een late gast verschijnt… De psychologische thriller Vermoorde Onschuld, met in de hoofdrollen Liz Snoijnk, Peter Tuinman en Erik Vogel (GTST) gaat op 29 november in première in de Leidse Schouwburg.

Wat de onverwachte gast precies komt doen is niet direct duidelijk. Wel dat het iets te maken heeft met zijn zoon die is omgekomen bij een auto-ongeluk. Maar was het eigenlijk wel een ongeluk en heeft het echtpaar daar iets mee te maken? Of misschien wel de gast zelf?

Niets menselijks blijkt het keurige echtpaar vreemd, en stapje voor stapje wordt duidelijk waar de late gast op uit is. Verleden en heden blijken heel anders te zijn dan het leek en dat kan niet zonder gevolgen blijven. Tot het moment van de dramatische ontknoping blijft de spanning te snijden.

Vermoorde onschuld is een adembenemende psychologische thriller met de sfeer en humor die kenmerkend is voor de Britse krimi. De Engelsman Derek Benfield blijkt na de succesvolle toneelcomedy Een Tweede Kans (2006) ook een geweldig thrillerauteur.

Behalve voor toneelliefhebbers is Vermoorde onschuld ook een must voor de liefhebber van televisieseries als Inspector Morse, Midsommer Murders, Dalziel & Pesco en Inspector Dalgliesh.

 

De cast bestaat uit Liz Snoijink / Will van Kralingen, Peter Tuinman en Erik de Vogel. Van 14 november t/m 10 december zal Liz Snoijink de vrouwelijke hoofdrol spelen. Van 10 februari t/m 25 mei wordt deze rol gespeeld door Will van Kralingen.

 

De regie van Vermoorde Onschuld is in handen van Wannie de Wijn, eerder regisseerde hij o.a. de toneelvoorstellingen De Goede Dood en Een Tweede Kans. Laurens Spoor tekent voor de vertaling.

 

Meer informatie

Lees ook:Win! Kaarten voor Vermoorde Onschuld – Amsterdam
Lees ook:Moord op de rode loper
Lees ook:Gezien: Een vlakke moord
Lees ook:Erik van Muiswinkel en Olaf Koens te gast in Ouds&Nieuws Show
Lees ook:Alize Zandwijk ontvangt vandaag Toneelkijkersprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>