Thibaud Delpeut regisseert Caligula

Caligula affichebeeld_Bart KoetsierOp donderdag 10 april gaat CALIGULA, de nieuwe voorstelling van Thibaud Delpeut, in première in de Toneelschuur in Haarlem. CALIGULA is tot en met zaterdag 17 mei te zien in de Nederlandse theaters.

Thibaud Delpeut regisseert de legendarische toneelklassieker Caligula van Albert Camus met in de titelrol Vincent van der Valk.

Als zijn zus en geliefde sterven, ontsteekt een storm in het hoofd van de jonge keizer Caligula. Hij wordt getergd door gevoelens van rouw en een vurig verlangen naar het leven. In deze enscenering onderwerpt Caligula zijn onderdanen aan een gruwelijk experiment: leven in het licht van de dood. Voor zijn volgelingen wordt Caligula steeds waanzinniger. Maar is hij werkelijk waanzinnig, of juist een angstaanjagend eerlijk heerser die weigert te huichelen? Als een chirurg, gewapend met videocamera’s als instrumenten, begint hij aan zijn ‘sectie op de ziel’.

Thibaud Delpeut

Thibaud Delpeut (1978) regisseerde eerder o.a. BLASTED, NACHT, 4.48 PSYCHOSIS (selectie Nederlands Theater Festival 2013) en FREULE JULIE bij/ of in samenwerking met Toneelschuur Producties en de TA-2 (Toneelschuur Producties/ Toneelgroep Amsterdam) producties BRITANNICUS, ANTIGONE-KREON-OIDIPOUS en AL MIJN ZONEN (selectie Nederlands Theater Festival 2011). In 2012 regisseerde hij bij Toneelgroep Amsterdam NORA (Halina Reijn won voor de titelrol de Theo d’Or 2013, voor beste vrouwelijke hoofdrol).

Sinds september 2013 is Thibaud Delpeut als artistiek directeur verbonden aan De Utrechtse Spelen.

DE COPRODUCERS 

Caligula is een coproductie van Thibaud Delpeut, De Utrechtse Spelen en de Coproducers, uitvoerend producent: Toneelschuur Producties.

Voor de komende kunstenplanperiode zullen de Rotterdamse Schouwburg, Theater Frascati, Theater aan het Spui, De Verkadefabriek, de Toneelschuur Theater Kikker en Grand Theatre Groningen, gezamenlijk voorstellingen gaan coproduceren.

Onder de noemer DE COPRODUCERS willen de kwaliteitstheaters zo een impuls geven aan de ontwikkeling van vernieuwend dans- en theateraanbod.

Foto: Bart Koetsier 

Lees ook:Thibaud Delpeut regisseert vier voorstellingen in april en mei
Lees ook:Thibaud Delpeut op eigen benen
Lees ook:Thibaut Delpeut wordt artistiek leider De Utrechtse Spelen
Lees ook:Toneelschuur en filmschuur Haarlem best bezocht Haarlems podium
Lees ook:Theaters gaan samen produceren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>