Jubileum Wittenbols en Ligthert: ‘Op de ziel’

Al jaren vormen ze een succesvol theaterkoppel: Wittenbols schrijft, Ligthert regisseert. Eind oktober vieren ze hun 25-jarige samenwerking bij Het Zuidelijk Toneel met de première van de nieuwe enscenering van Op de Ziel. Sinds hun ontmoeting in 1986 op de Toneelacademie Maastricht werken Wittenbols en Ligthert samen. 25 jaar later is het resultaat van hun unieke werkwijze 20 stukken en verschillende toneelprijzen. Wittenbols en Ligthert stellen grote vragen over de Liefde in Op de Ziel. In 2007 was de voorstelling alleen te zien in Arnhem bij hun toenmalige gezelschap Oostpool. Daarna lag het op de plank. Doodzonde, vond Het Zuidelijk Toneel. Hoogwaardig Nederlands repertoire verdient het om opnieuw gespeeld te worden. W&L en HZT sloegen de handen ineen en zaterdag 29 oktober beleeft de gloednieuwe enscenering van Op de Ziel zijn première in Parktheater Eindhoven, ditmaal met José Kuijpers, Joke Tjalsma en Paul R. Kooij.

W&L in de toekomst
Wittenbols legt op dit moment de laatste hand aan zijn nieuwste werk Huisgoden. Deze festivalproductie is te zien in de zomer van 2012 tijdens Oerol, Theaterfestival De Boulevard, festival Cultura Nova en in het openluchtmuseum in Arnhem. Daarnaast werkt het duo aan een nieuw stuk met de titel Honingjagers en een televisieserie, De Lange Muur gedoopt.

Lees ook:Een bruid in de morgen regiedebuut voor Bjørseth bij TA-2
Lees ook:Maria Goos schrijft filmscenario
Lees ook:Amateurspelers gezocht voor voorstellingen Zuidelijk Toneel
Lees ook:What we SEE
Lees ook:De grote volksverhuizing van HZT

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>