Paul Haenen in Die Fledermaus

Schrijver, televisiemaker, acteur, de man achter Margreet Dolman en de stem van Bert in ‘Sesamstraat‘: Paul Haenen is vanaf 29 november te zien in de operette ‘Die Fledermaus’ van Johan Strauss jr. Als de dorstige cipier Frosch drukt hij als acteur een komische stempel op deze klassieker die wordt uitgevoerd door De Nederlandse Opera. Een eveneens opvallende naam in de castlijst is die van Edwin Rutten. Is dat onze eigen ‘Ome Willem’ in een operette? Dat is wat ons betreft net zo nieuwswaardig als Margreet Dolman in de rol van een Deutsche cipier!

Het verhaal van Die Fledermaus is gebaseerd op een komische huwelijksklucht, met de onvermijdelijke elementen als jaloezie, humor, genot, feestelijke en grappige scènes. Door een practical joke van zijn vriend Eisenstein moest dhr. Falke ooit op klaarlichte dag als vleermuis verkleed over straat. Sindsdien noemt men hem ‘Dr. Vleermuis’. Hij zint nog steeds op wraak. Als prins Orlofsky Falke de vrijheid geeft op een groot feest een aantal gasten uit te nodigen, besluit deze Eisenstein in een val te lokken. Dat is het begin van een hoop misverstanden.

Meer informatie: www.nederlandseopera.nl

Lees ook:Heesters (104) triomfeert als keizer
Lees ook:What we SEE
Lees ook:Shakespearemix voor jongeren
Lees ook:Faulty Towers terug in Nederlandse theaters
Lees ook:Gesluierde Monologen in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>