Verrassend veel variëteit bij Anne van Veen

Anne stuift het toneel op met een kleine cape en een zwarte hoed met rode veer. Deze energie blijft op het podium ronddwalen. Tegengif, het derde programma van Anne van Veen, is een verrassend afwisselend muzikaal programma. Rappend, Afrikaans of deftig. Anne verbluft in alle variaties.

Tegengif begint met liedjes over onderwerpen als; de beurs, vakanties en ander menselijk leed. Mooie taalvondsten maar Anne geeft zich weinig bloot. Slechts even zie je een kwetsbare Anne als ze zingt dat “het in haar niet zomert”.  Van haar wil je meer zien. Dat maakt het interessant, dan ga je op het puntje van de stoel zitten luisteren. Gelukkig wordt dit verlangen vervuld. Liedjes over het zorgen voor een mentaal zieke moeder, de angst dat zoiets wellicht ook voor jou in het verschiet ligt en de onbeantwoorde liefde van de Spaanse lerares. Niet eerder kreeg ik zoveel zin in Spaanse pepertjes. Tussendoor verhalen en anekdotes; over familie, over de kleine en grote zaken in het leven maar muziek voert de boventoon.

De mannen van Anne, Jasper Slijderik en Marnix Dorrestein, begeleiden haar met liefde en passie. Zij krijgen muziek uit soms wonderbaarlijke voorwerpen. In Tegengif hoopt Anne dat je vertrouwde patronen los laat en buiten de lijnen gaat denken. Niets is meer wat het lijkt. Dit wordt niet helemaal bereikt maar Anne en haar mannen zetten een, bij vlagen zeer, ontroerende voorstelling neer. Mooie poëtische teksten, kleurrijke en afwisselende muziek, helder gezongen en altijd goed verstaanbaar.  Zo mag Anne nog veel voorstellingen maken.

Gezien: Première 26 januari,Goudse schouwburg

Tekst: Ester van Aalst

Lees ook:Logos: nieuw festival over taal
Lees ook:85e geboortedag Anne Frank herdacht
Lees ook:Klassieke dans mondt uit in hilarische vechtpartij
Lees ook:Bladmuziek theaterliedjes online
Lees ook:Bladmuziek theaterliedjes online

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verrassend veel variëteit bij Anne van Veen

  1. Allison

    Helemaal eens met deze recensie! Fijne voorstelling en lekker energiek. Mooi geschreven stuk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>