Heesters onderbreekt theateroptredens

De 105-jarige Nederlandse zanger en acteur Johan Heesters stopt voorlopig met het vertolken van de rol van keizer Franz Joseph in Im weissen Rössl in het Winterhuder Fährhaus in Hamburg. Heesters moet bijkomen van zijn verjaardagsfeest dat eind november plaatsvond, aldus het theater zaterdag. De rol van de keizer duurt een klein kwartier per avond en bestaat uit vier bladzijden tekst.

Heesters, die medio jaren dertig naar Oostenrijk en Duitsland vertrok, heeft nog altijd zijn Nederlandse accent. Volgens zijn vrouw had de keizer nu een Nederlands-Weens accent. Heesters woonde ook lange tijd in de Oostenrijkse hoofdstad. Dinsdag bepaalde de rechtbank in Berlijn dat de Duitse publicist Volker Kühn zijn bewering dat Heesters in 1941 in het concentratiekamp Dachau voor de kampleiding heeft gezongen, niet hoeft terug te nemen, zoals de hoogbejaarde had geëist.

(ANP)

Lees ook:Heesters (104) triomfeert als keizer
Lees ook:Theatercompagnie gaat weer spelen
Lees ook:Proces Heesters in Berlijn begonnen
Lees ook:Isa Hoes is weduwe RAF-slachtoffer
Lees ook:Nederlands theateraanbod goed ontvangen tijdens RUHR 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>