Jon van Eerd schrijft comedy

Als er iemand handig tussen de musical- en toneelwereld heen en weer springt, dan is het wel Jon van Eerd. Deze komische duizendpoot draait zijn hand niet om voor een musicalrol (Titanic), maar zijn hart ligt toch bij de comedy. Als ware John Lantink van de 21e eeuw herintroduceerde hij de klucht bij het Nederlandse publiek. Zijn laatste wapenfeit is Boeing Boeing, geproduceerd door Stage Entertainment. Van Eerd herschreef het, van oorsprong Engelse, script en steelt de show als één van de hoofdrolspelers. Maar nu gaat hij een stap verder. Voor theaterseizoen 2009-2010 schrijft hij een gloednieuwe comedy voor REP Theater.

Van Eerd: ”Je kunt uitkijken naar een hilarisch stuk met een geweldige cast. Bij Albert Verlinde heb ik me jaren als een vis in het water gevoeld en hij heeft het mogelijk gemaakt om mij in dit genre verder te ontwikkelen. Dit seizoen kreeg ik bij Joop vd Ende Producties de fantastische kans om in de klassieker ‘Boeing Boeing’ te spelen. Bij REP sta ik weer voor een nieuwe uitdaging. Ik lijk wel een zondagskind.”
Producent Rick Engelkes en Jon van Eerd spraken vaker over een eventuele samenwerking. “Maar de vonk sloeg letterlijk en figuurlijk over, nadat ze een aantal nachten samen hadden doorgebracht”, zegt van Eerd met een mysterieus lachje. De titel van het stuk wordt Oranje Boven en Van Eerd zal zelf ook een rol vertolken.

Lees ook:Veghelse Toneel Publieksprijs voor Boeing Boeing
Lees ook:Liz Snoijink in musical ‘La Cage Aux Folles’
Lees ook:Gezien: Boeing Boeing
Lees ook:Zegetocht van Boeing Boeing
Lees ook:Oeuvreprijs voor Joop van den Ende

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>