Heesters (104) triomfeert als keizer

De 104-jarige Johan Heesters heeft vrijdagavond krachtig applaus geoogst voor zijn rol in de operette Im Weissen Rössl, die in Hamburg in première ging. De Nederlandse zanger en acteur stond op de planken als de Oostenrijkse keizer Franz Joseph.

Heesters noemde het optreden naderhand ,,geweldig”. Zijn rol duurt ongeveer acht minuten, waarin hij ook een lied zingt. De acteur neemt tot 18 januari aan iedere voorstelling deel. Ook op de avond van zijn 105de verjaardag, op 5 december, staat hij op de planken.

De 104-jarige is de oudste actieve toneelspeler ter wereld. De operettelegende treedt al ruim 85 jaar op.

(ANP – Foto: EPA)

Lees ook:Heesters onderbreekt theateroptredens
Lees ook:Proces Heesters in Berlijn begonnen
Lees ook:Carry Tefsen niet meer het theater in
Lees ook:Exclusieve lancering La Bohème met Liesbeth List
Lees ook:Acteur Pieter Lutz overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>