Wik Jongsma begraven

Wik Jongsma, overleden op vrijdag 7 november, werd afgelopen zaterdag in Amsterdam begraven. Jongsma, jarenlang bekend als mijnheer Harmsen in de RTL-soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) leed aan prostaatkanker.

Jongsma speelde bijna veertien jaar in GTST. In 2006 nam hij afscheid van het programma, nadat bij hem prostaatkanker was geconstateerd. Jongsma stierf in zijn huis in Den Haag. In de serie bood hij in zijn huis onderdak aan zijn nichtjes Hedwig en Jessica, gespeeld door actrices Georgina Verbaan en Katja Schuurman.   

Oudgediende
Oom Govert was een van de oudgedienden van de RTL4-soap. Zijn eerste GTST-scene nam hij in begin 1991 op. "In al die jaren heeft hij een onvergetelijke rol gespeeld", zei een Endemol-woordvoerster vrijdag. "Hij was een geliefd persoon binnen de GTST-familie. We wensen zijn familie veel sterkte."

Theater
Jongsma studeerde in 1967 af aan de toneelschool in Arnhem. Tussen die datum en 1989 speelde hij vele rollen bij toneelgroep Theater uit Arnhem. Verder acteerde hij bij het RO Theater, het Nieuw Rotterdams Toneel en het Publiekstheater.

In zijn latere woonplaats Den Haag sloot hij zich onder meer aan bij Literair Theater Branoul. Met zijn hobby kunstschilderen trad hij ook regelmatig naar buiten.

 

Bron: Nu.nl

Lees ook:Acteur Henk van Ulsen (82) overleden
Lees ook:Thomas de Bres in muziektheatervoorstelling De Winnaar
Lees ook:Actrice Leonoor Pauw overleden
Lees ook:Acteur Ton Kuyl overleden
Lees ook:Ariane Schluter krijgt Theo Mann-Bouwmeesterring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>