Halve finalisten cabaretfestival Cameretten 2014 bekend

De halve finalisten van het cabaretfestival Cameretten 2014 zijn bekend. Camie Bonger, Paul Schoolderman, Joris van de Griendt, Riza Tisserand, Emiel van der Logt, OLDENOSBORN, Kiki Schippers, Felix Heezemans & Maarten Westra Hoekzema strijden voor een plek in de finale.

Maandag 17, woensdag 19 en donderdag 20 november is het  zover, de halve finale van het grootste cabaretfestival van Nederland. In verband met de verbouwing van het oude Luxor Theater vindt de halve finale plaats in Theater Zuidplein in Rotterdam. Hier strijden de negen halve finalisten voor een plek in de finale van Cameretten 2014 welke nog steeds in het nieuwe Luxor Theater op zaterdag 29 november plaats vindt.

Iedere avond spelen drie halve finalisten hun cabaretprogramma van 30 minuten. Traditiegetrouw wordt elke avond afgesloten met een gastoptreden en dit jaar is er gekozen om oude bekenden van Cameretten hiervoor uit te nodigen; Oeloek (finalist 2010), Jasper van Kuijk (jury- en publieksprijs 2010) en Marieke Visser (persoonlijkheidsprijs 2009). Daarnaast worden deze avonden gepresenteerd door de publieksprijswinnaar van 2008 Max van den Burg.

De volgende uitdaging voor nu is het werken met een regisseur tijdens het workshopweekend. Daarna trekken de halve finalisten door Nederland om hun programma uit te proberen tijdens verschillende try-out optredens. De halve finalisten werken naar een plek in de finale toe. Uiteindelijk draait het allemaal om wie er met de juryprijs, Factua publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs naar huis te gaat. Als extra cadeau gaan de finalisten op finalistentournee met ruim 40 avonden, de ideale periode voor verdere ontwikkeling.

Cameretten scout de toptalenten van de toekomst. Grote namen in het hedendaags cabaret als Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Ronald Goedemondt, Marc-Marie Huijbregts, Guido Weijers, Alex Klaasen, Martine Sandifort, Daniël Arends en Jandino Asporaat zijn hun carrière ooit gestart bij Cameretten.

Bron: Theaterjournaal

Lees ook:Wie zijn de halve finalisten van Cameretten?
Lees ook:Cameretten-prijzen naar Oldenosborn en Kiki Schippers
Lees ook:Finalisten Wim Sonneveldprijs bekend
Lees ook:Nu ook auditieronde Adams Kleinkunst Festival te bezoeken
Lees ook:Finales Amsterdams Kleinkunst Festival van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>