Een bruid in de morgen regiedebuut voor Bjørseth bij TA-2

Op dit moment legt oud-student van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Maren E. Bjørseth (1984) de laatste hand aan Een bruid in de morgen; haar eerste regie voor TA-2, het platform van Toneelgroep Amsterdam voor de ontwikkeling van regietalent, in samenwerking met Frascati Producties. Het is het eerste avondvullende stuk van Hugo Claus.

Het verhaal is geschreven met de urgentie van een hartenkreet: een zedenschets waarin een familie ontwricht raakt. Over de simpele ziel Thomas die wordt gekoesterd door zijn zus. Voor de ouders lijkt een huwelijk van Thomas met rijke nicht Hilda hun wissel op de toekomst. Het tegendeel blijkt waar. Een bruid in de morgen wordt gespeeld door Hélène Devos, Fred Goessens, Marieke Heebink, Alwin Pulinckx en Camilla Siegertsz. De voorstelling staat van 2 t/m 18 oktober in Frascati.

Kijk hier voor tickets.

Foto: Jan Versweyveld

Lees ook:Een bruid in de morgen: meesterlijk
Lees ook:Bloedbruiloft: een verfijnd, grimmig sprookje
Lees ook:Jack Wouterse en zijn verslaving
Lees ook:TA kiest voor jong talent en meer internationalisering
Lees ook:Eerste vijf voorstellingen longlist TF 2015 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>