Thibaud Delpeut regisseert vier voorstellingen in april en mei

Het theatergezelschap De Utrechtse Spelen, onder leiding van de in september aangestelde artistiek directeur Thibaud Delpeut en algemeen directeur Jacques van Veen, presenteert vier voorstellingen onder regie van Delpeut. Op 21, 22 en 23 april Caligula van Albert Camus, op 4 mei een theatrale lezing van Leedvermaak van Judith Herzberg in het kader van Theater na de Dam, van 6 t/m 10 mei een succesreprise van Blasted van Sarah Kane en van 20 t/m 26 mei Crave, eveneens van Sarah Kane, in cocreatie met de Utrechtse formatie het Rosa Ensemble. Deze voorstelling wordt speciaal ontwikkeld voor het SPRING performing arts festival. Caligula – 21, 22 & 23 april


Op 10 april gaat de toneelklassieker Caligula van Albert Camus in première. De voorstelling, met Vincent van der Valk in de titelrol, start de landelijke tournee in De Toneelschuur in Haarlem en zal op 21, 22 en 23 april te zien zijn in Theater De Paardenkathedraal. Met: Vincent van der Valk, Wendell Jaspers, Bram Gerrits, Ward Kerremans en Martijn Nieuwerf. Caligula wordt gemaakt in samenwerking met De Coproducers.

Blasted – succesreprise – 6 t/m 10 mei


Van 6 t/m 10 mei 2014 komt de veelgeprezen voorstelling Blasted van Sarah Kane exclusief terug in Theater De Paardenkathedraal voor een succesreprise. Blasted is inktzwart en bikkelhard, maar tegelijkertijd ook poëtisch, puur en ontroerend. Met: Peter Blok, Benja Bruijning en Eline ten Camp.

Crave – cocreatie met het Rosa Ensemble – ihkv SPRING – 20 t/m 26 mei


Ter gelegenheid van  het SPRING performing arts festival brengt De Utrechtse Spelen Crave, opnieuw van Sarah Kane, in cocreatie met het Rosa Ensemble. Hiermee maken twee Utrechtse groepen gezamenlijk een nieuw werk voor de stad. Met: Karina Smulders, Titus Muizelaar, Astrid van Eck, Joost Bolt, Diamanda La Berge Dramm (viool), Ainhoa Miranda (klarinetten), Jelte van Andel (contrabas) en Wilbert Bulsink (compositie/piano/keyboards).    


Leedvermaak – 4 mei – in het kader van Theater na de Dam


Op 4 mei zal De Utrechtse Spelen voor het eerst een bijdrage leveren aan het programma van Theater na de Dam in Utrecht. Op de avond van Nationale Dodenherdenking  ensceneert Delpeut tussen 21:00 en middernacht een theatrale lezing van Leedvermaak van de bekroonde schrijfster Judith Herzberg in Theater De Paardenkathedraal. Een keur aan acteurs die de komende jaren de revue zullen passeren geeft acte de presence. Met o.a.: Marlies Heuer, Wendell Jaspers, Eline ten Camp, Peter Blok, Hein van der Heijden, Jan-Paul Buijs, Karina Smulders,  Astrid van Eck, Vincent van der Valk en Bram Gerrits.

Phaedra, eerste grote zaal regie

In het theaterseizoen 14/15 zal de eerste grote zaal regie van Thibaud Delpeut bij De Utrechtse Spelen te zien zijn: Phaedra, in de legendarische bewerking van Hugo Claus. De voorstelling gaat op 10 oktober 2014 in première in Stadsschouwburg Utrecht en zal daarna tot half december te zien zijn in theaters in het land.  Met o.a. Wendell Jaspers, Hein van der Heijden, Marlies Heuer en Jan-Paul Buijs.

Foto: Bart Koetsier

Lees ook:Thibaud Delpeut op eigen benen
Lees ook:Thibaud Delpeut regisseert Caligula
Lees ook:Laatste Bits and Pieces van 2014
Lees ook:Thibaut Delpeut wordt artistiek leider De Utrechtse Spelen
Lees ook:Utrechtse Spelen kiest nieuwe naam ‘zonder franje’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>