Annie M.G. Schmidt’s Minoes naar het theater

Bos Theaterproducties brengt de familievoorstelling Minoes, naar het gelijknamige populaire kinderboek van Annie M.G. Schmidt, op de planken. Er is nooit eerder een voorstelling van Minoes gemaakt. Sytske van der Ster (Heer en Meester) zal de rol van juffrouw Minoes op zich nemen. Het stuk gaat op zondag 21 december 2014 in première in het DeLaMar theater in Amsterdam en zal gedurende de kerstperiode daar te zien zijn.

Sytske van der Ster: “Ik heb Juffrouw Minoes altijd al een van Annie MG Schmidts’ leukste personages gevonden en dat ik haar nu mag gaan spelen in het theater vind ik een hele grote eer!  Ik ben alvast begonnen met het oefenen van spinnen, blazen en kopjes geven.”

Het script wordt geschreven door Tamara Bos, bekend van films MinoesHet Paard van Sinterklaas – Gouden Kalf voor scenario, Brammetje Baas, tv-series Otje, Knofje, vele kinderliedjes en 18 kinderboeken.

Minoes wordt gemaakt door onder andere Geert Lageveen (regie) en Tamar Stalenhoef (poezenpoppen). Tamar ontving een Musical Award voor de veelgeprezen honden in Woef Side Story van het RO –Theater.

Minoes, van Annie M.G. Schmidt, ontving een Zilveren Griffel en werd in maar liefst 28 talen vertaald. Anderhalf miljoen mensen zagen de film in de bioscoop.

Lees ook:Los zand op televisie
Lees ook:Malou Gorter genomineerd
Lees ook:Pierre Bokma en Tjitske Reidinga in hoorspel
Lees ook:Tinker Bell krijgt ster op Walk of Fame
Lees ook:Acteur Ton Kuyl overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>