Toneelschuur en filmschuur Haarlem best bezocht Haarlems podium


De Toneelschuur en Filmschuur is het best bezochte podium in Haarlem. In vergelijking met Patronaat, Stadsschouwburg en de Philharmonie trok de Toneelschuur en Filmschuur de meeste bezoekers. Dit blijkt uit de Cultuurmonitor Haarlem 2013.

Daarnaast staat de Toneelschuur en Filmschuur in de top 3 van best bezochte culturele instellingen in Haarlem. Alleen Pathé en het Frans Hals Museum konden in 2013 op meer bezoekers rekenen. Hiermee verstevigt de Toneelschuur en Filmschuur haar positie in Haarlem en werd de stijgende lijn in bezoekersaantallen voortgezet.

In 2013 bestond het huidige gebouw van de Toneelschuur 10 jaar. Gedurende het seizoen 2013-2014 worden er verschillende activiteiten georganiseerd om dit jubileum te vieren.

Op het programma

De komende maanden maakt Toneelschuur Producties zich op voor twee grote premières. Erik Whien regisseert Who’s afraid of Virginia Woolf? van Edward Albee met o.a. Jacob Derwig en Maria Kraakman (coproductie Toneelgroep Oostpool). Thibaud Delpeut bewerkt en regisseert Caligula, een Franse toneelklassieker geschreven door Jean Racine.
Paul Knieriem maakte Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden). Die voorstelling werd genomineerd voor het Nederlands Theater Festival en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) is nog te zien in Bellevue Lunchtheater te Amsterdam van di 15 apr t/m zo 4 mei en in de Toneelschuur van do 15 t/m za 17 mei.

Dit voorjaar maakt hij bij Toneelschuur Producties ook Schijn bedriegt met Hein van der Heijden en Kees Hulst. Michiel de Regt regisseerde met veel succes Wreed en Teder dat in november en december te zien was in de Nederlandse theaters. De onlangs afgestudeerde Olivier Diepenhorst heeft zich als regisseur voor de komende seizoenen aan Toneelschuur Producties verbonden. In januari was zijn afstudeervoorstelling Berenice in de Toneelschuur en andere theaters te zien. Vanaf 22 mei a.s. is zijn nieuwste voorstelling Ashes to Ashes te zien.

Foto: Henze Boekhout

Lees ook:Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) geselecteerd voor Duits theaterfestival
Lees ook:Toneelschuur Haarlem bestaat 10 jaar
Lees ook:Toneel- en Filmschuur start met rondleidingen
Lees ook:Toneelschuur en Ro Theater werken samen
Lees ook:Thibaud Delpeut regisseert Caligula

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>