Patrick Laureij wint Cameretten 2013

In een uitverkocht nieuwe Luxor Theater heeft Patrick Laureij de 48e editie van Cameretten gewonnen. Met zijn programma Dekking hoog won Laureij zowel de Juryprijs als de Factua Publieksprijs. In de finale bleef hij Rundfunk en Fuad Hassen voor.

De jury was onder de indruk van Laureijs podiumpresentatie en vindt de in Rotterdam geboren (1982) en thans in Amsterdam woonachtige cabaretier een sympathieke en innemende persoonlijkheid. ‘De manier waarop Patrick zijn observaties omzet in een goed getimed humoristisch verhaal is bewonderenswaardig. Zelfs het kopen van een prullenbakkie bij de Blokker wordt een belevenis door zijn gortdroge, beeldende vertelstijl. Muffins worden na het zien van deze voorstelling niet meer gegeten maar geplukt. Patrick stelt dat woorden niet zijn wapens zijn, de jury denkt daar anders over en is nieuwsgierig naar wat hij nog meer te vertellen heeft. ‘

De winnaar en de twee andere finalisten zijn tot eind april 2014 in in de Nederlandse theaters te bewonderen in de Cameretten Finalistentournee 2013.

Eerdere winnaar Hans Teeuwen

Cameretten begon in 1966 als lustrumactiviteit van de TU in Delft. Cabaretiers als Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Hans Liberg, Theo Maassen en Hans Teeuwen deden eraan mee. Andere bekende winnaars zijn Plien en Bianca, Eric van Sauers, Marc-Marie Huijbregts en Ronald Goedemondt.

Bron: Theaterkrant

Foto: Marcel Kollen

Lees ook:What we SEE
Lees ook:Wie zijn de halve finalisten van Cameretten?
Lees ook:Halve finalisten cabaretfestival Cameretten 2014 bekend
Lees ook:Flip Noorman wint Amsterdams Kleinkunst Festival
Lees ook:Cameretten-prijzen naar Oldenosborn en Kiki Schippers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>