Culturele voedselbank nu ook in Den Haag

In navolging van het landelijk initiatief (gestart in december 2012) bieden de Haagse theaters en festivals, onder de naam Voedselbank Cultuur, niet verkochte theaterstoelen gratis aan voor cliënten van de Voedselbank Haaglanden.

Cliënten van de Voedselbank Haaglanden kunnen via de uitdeelpunten een voucher (1 voucher = 2 gratis theaterkaartjes) krijgen. Op de dag van de voorstelling belt de cliënt met het theater van zijn keuze en vraagt of er nog kaarten zijn, indien er nog kaarten beschikbaar zijn, wordt de reservering gemaakt en ontvangt de cliënt bij inlevering van de voucher 2 vrijkaartjes aan de kassa van het theater.

Cultureel isolement

De koepelorganisatie Voedselbanken Nederland is blij met het initiatief. ‘In het hele land zijn elke week 60.000 mensen op ons aangewezen. Door het ontbreken van geld ontstaat een cultureel isolement, ook voor kinderen. Voedselbank Cultuur zou wel eens in een belangrijke behoefte kunnen voorzien’, aldus voorzitter Leo Wijnbelt.

Voedselbank Cultuur

Marc van Warmerdarm, directeur theatergezelschap Orkater uit Amsterdam, is eind 2012 de Voedselbank Cultuur www.voedselbankcultuur.nl gestart in Amsterdam.
Marc van Warmerdam: ‘Let wel, Voedselbank Cultuur is geen organisatie. Het is feitelijk niet meer dan een vignet. Je hoeft alleen maar te laten weten dat eenieder die zich kan identificeren als cliënt van de Voedselbank op de dag van de voorstelling gratis gebruik kan maken van de niet-verkochte stoelen, ongeacht prijs of rang, ongeacht het programma. Het zou natuurlijk nog mooier zijn als ook concertzalen, poppodia, bioscopen en musea zich aansluiten.’

Deelnemende theaters en festivals in Den Haag

Appeltheater/Toneelgroep De Appel, Dag in de Branding, Dr Anton Philipszaal | Lucent Danstheater, Festival de Betovering, het Nationale Toneel, Holland Dance Festival, Koninklijke Schouwburg, Korzo theater, Laaktheater, Literair Theater Branoul, Paard van Troje, Residentie Orkest, Theater aan het Spui, Theater en Filmhuis Dakota, Theaters Diligentia & Pepijn, TodaysArt en Writers Unlimited.

Foto: Orkater

Lees ook:Ruil je kerstpakket voor theaterkaarten!
Lees ook:Op valentijnsdag naar bed met Orkater
Lees ook:Kerstcadeaus ruilen voor een avondje theater
Lees ook:Nieuwe culturele kortingskaart voor iedereen
Lees ook:24 uur cultuur in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>