Firma Rieks Swarte stopt

Stichting Firma Rieks Swarte beëindigt met ingang van 1 januari 2014 haar activiteiten. Het Haarlemse toneelgezelschap stopt wegens een ernstig verschil van inzicht tussen de oprichters van de stichting en het wegvallen van inkomsten uit co-producties.

Firma Rieks Swarte is hierdoor niet in staat om het beleidsplan uit te voeren dat aan de subsidietoekenning van het Fonds Podiumkunsten ten grondslag ligt. De aangekondigde geleidelijke overdracht van de artistieke leiding aan Gienke Deuten kan dan ook niet doorgaan.

Tegenvallende inkomsten

Door tegenvallende inkomsten werd de organisatie gedwongen artistieke en financiële keuzes te maken, die de enorme diversiteit binnen het gezelschap op scherp stelden. Dit heeft geleid tot een onontkoombaar verschil van inzicht. Het bestuur zal met het Fonds Podiumkunsten in gesprek treden over de ontstane situatie en de afbouw van de activiteiten van de stichting.

Het bestuur hoopt aan een aantal verplichtingen naar de samenwerkingspartners in de eerste helft van 2014 te kunnen voldoen. Dit betreft onder andere de reprisetournee van De storm die het gezelschap in 2011 met de Toneelmakerij maakte.

Bron: Theaterkrant

Lees ook:Paul Dijkema nieuw artistiek leider DOX
Lees ook:Kerstagenda: 101 Dalmatiërs in het theater
Lees ook:Nominaties Theaterafficheprijs 2010 bekend
Lees ook:Kerstagenda: De Storm van Rieks Swarte
Lees ook:Promotie Podiumkunsten moet stoppen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Firma Rieks Swarte stopt

  1. Sue

    Ai, dat is triest.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>