Toneelschuur Haarlem bestaat 10 jaar


Dit jaar bestaat het huidige gebouw van de Toneel- en Filmschuur 10 jaar. Het publiek, de theatergezelschappen en de medewerkers van de Toneelschuur in Haarlem genieten al tien jaar lang van dit theater, dat in de volksmond nog regelmatig ‘nieuwe Toneelschuur’ genoemd wordt.

Het gebouw zelf is onmiskenbaar één van de grote successen van de Toneelschuur. Omdat de Toneelschuur nog steeds trots is op het mooie gebouw, wordt het jubileum uitgebreid gevierd. Gedurende het hele seizoen 2013-2014 worden er verschillende activiteiten georganiseerd die de aandacht vestigen op het gebouw, de programmering en de positie in Haarlem en het Nederlandse theaterlandschap.

Al meer dan veertig jaar is de Toneelschuur in Haarlem een eigentijds (t)huis voor de Nederlandse toneel-, dans- en filmwereld. In opdracht van de Toneelschuur ontwierp de internationaal vermaarde Haarlemse tekenaar en ontwerper Joost Swarte een schetsplan voor de nieuwe Toneelschuur, destijds gevestigd in de Smedestraat in Haarlem. Mecanoo architecten uit Delft werd gevraagd het schetsplan in nauwe samenwerking met Joost Swarte uit te werken De bouw startte in april 2001 en de feestelijke opening vond plaats in 2003.

Gedurende het hele seizoen viert de Toneelschuur hun jubileum met:

Rondleidingen

Tijdens een rondleiding komt de bezoeker in de zaal waar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gewerkt wordt. Bezoekers zien de technische faciliteiten van de theater-en filmzalen en bezoeken de kleedmakers. Kortom, een unieke kans om en kijkje achter de schermen te nemen in het prachtige gebouw! In de kersvakantie is er een rondleiding speciaal voor kinderen.

De architectuur van de Toneel- en Filmschuur

Tijdens een speciale avond blikt de Toneelschuur terug op het ontwerp- en bouwproces van de Toneelschuur en wordt de vraag gesteld: “Waarom voelt het gebouw na 10 jaar nog steeds als nieuw?”

De filmkeuze van de maker

Een aantal avonden waarin de filmliefde van de regisseurs van Toneelschuur Producties centraal staat. Door welke films laten zij zich inspireren? Van welke scènes gaat hun bloed sneller stromen? Bezoekers zien hun favoriete film én de theatervoorstelling die zijn maken.

Een avond met de Ambassadeurs

Onze jongeren Ambassadeurs promoten al jaren het programma van de Toneelschuur- en Filmschuur.  Nu zijn deze ambassadeurs voor één avond ceremoniemeester in de kleine zaal. Zij bepalen wat en wie er te zien zijn op deze speciale ‘Ambassadeurs avond’.

 

Lees ook:Toneel- en Filmschuur start met rondleidingen
Lees ook:Toneelschuur en filmschuur Haarlem best bezocht Haarlems podium
Lees ook:Samenwerking Toneelschuur en Atheneum Boekhandel Haarlem
Lees ook:Jakop Ahlbom vraagt om lening
Lees ook:Carré haalt jubileumavond in april in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>