Schrijfster en acrtice Marian Boyer overleden

Marian Boyer is op 16 juli na een ziekbed overleden. Ze werd 59 jaar. Boyer werkte tot 1990 als actrice en regisseur bij theatergezelschappen als Projekttheater/Art & Pro, Onafhankelijk Toneel en Maatschappij Discordia. Daarna legde zij zich toe op het toneelschrijven en sinds 2001 publiceerde zij ook proza.

Boyer richtte in 2002 het Platform Onafhankelijke Theaterauteurs op waarvan zij artistiek leider was tot 2009. Ook was zij actief als docent dramaschrijven aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

De verhalenbundel Een kleine storm, verscheen bij uitgeverij De Geus in 2009, na de romans Fantastisch lichaam (2005) en haar debuut Het engelentransport (2001). Vanaf 2010 publiceerde zij de online-reeks Keukengeheimen, wekelijkse notities over koks van overzee. De reeks heeft een papieren vervolg gevonden in cultureel culinair magazine Bouillon. Korte verhalen van Boyer werden gepubliceerd in o.a. De Revisor en Torpedo Magazine. Boyers laatste roman Een geslaagd leven verscheen in januari 2013, opnieuw bij Uitgeverij De Geus.

Bron: Theaterkrant

Foto: Marian Boyer

Lees ook:Online theatermagazine ‘De Toegift’ gelanceerd
Lees ook:Poppentheatermaker Feike Boschma overleden
Lees ook:Saskia Noorts Eetclub naar het theater
Lees ook:Cabaretiers halen herinneringen op aan koningin in boek
Lees ook:Richard III in reprise

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>