Ruth Mackenzie volgt Pierre Audi op bij Holland Festival

Vanaf 2015 is Ruth Mackenzie de nieuwe artistiek leider van het Holland Festival. Het bestuur heeft de Britse Mackenzie gekozen uit twintig kandidaten. Pierre Audi, huidig artistiek leider sinds 2005, treedt na Holland Festival 2014 af.

Voor Mackenzie is haar nieuwe functie: “One of the best jobs in the world.” Ze vindt het Holland Festival een van de beste festivals ter wereld. Het bestuur zocht ruim een half jaar naar de geschikte kandidaat. Zij zocht in Amerika tot aan Australië en koos uiteindelijk Mackenzie mede door haar ruime ervaring in de internationale podiumkunsten. Zo was zij onder andere directeur van het Londen 2012 Festival, waar zij het culturele programma voor de Olympische Spelen verzorgde. Hiervoor kreeg ze uit handen van Koningin Elizabeth II een CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire.) Daarnaast was Mackenzie ook werkzaam als directeur van de Schotse Opera en het Manchester International Festival. Waar eerdere artistiek leiders bij het HF zelf ook kunstenaars waren (zoals Audi en Van Hove), is Mackenzie geen artiest. Bij de benoeming is puur naar de inhoud gekeken.

Op de vraag welke koers Mackenzie gaat varen bij het Holland Festival, blijft een duidelijk antwoord uit. “You need art to inspire people”, aldus Mackenzie. Ze vindt het festival toegankelijk voor een breed publiek, voor alle leeftijden, voor mensen met verschillende achtergronden. Hier wil ze graag verder op bouwen. Ook wil ze werken aan het vinden van nieuwe financiële partners om zo de artiesten te kunnen voorzien in hun artistieke wensen.

Vanaf januari 2014 zal Mackenzie aan de slag gaan voor het Holland Festival 2015. De parttime functie bij het HF combineert ze met een adviserende rol in Engeland voor een project ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Foto: Mark van der Zouw

Lees ook:Annet Lekkerkerker nieuwe directeur Holland Festival
Lees ook:Pierre Audi weg bij Holland Festival
Lees ook:Geen Salzburg voor Pierre Audi
Lees ook:Pierre Audi wint Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Audi biedt koningspaar eerste boeken aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>