Ivo van Hove/TA genomineerd voor Amsterdamprijs 2013

6384_791x545De genomineerden voor de Amsterdamprijs 2013 zijn bekend. Wethouder van Cultuur Carolien Gehrels, stelde de negen genomineerden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2013 voor: Amsterdam Light Festival, Das Magazin, Habbekrats, Toneelgroep Amsterdam/Ivo van Hove, De Appel/Ann Demeester, Oorkaan, Reinbert de Leeuw, Joost van Bellen en Aernout Mik.

De prijs van € 35.000 wordt toegekend aan drie van hen. De bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de prijzen vinden plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Paradiso op donderdag 29 augustus.

Ook dit jaar ontving het Amsterdams Fonds voor de Kunst vele gemotiveerde voordrachten van Amsterdammers. De jury onder voorzitterschap van Jet de Ranitz selecteerde de genomineerden. Zij worden beoordeeld op kwaliteit, vernieuwing en cultureel ondernemerschap.

‘Met Ivo van Hove aan het hoofd, heeft Toneelgroep Amsterdam een nieuwe kleur en inhoud gekregen. Van Hove heeft het tableau vernieuwd en verjongd. Ook zijn repertoirekeuze heeft bijgedragen aan de realisatie van spraakmakende voorstellingen die niet alleen in ons land, maar ook tot ver daarbuiten worden geprezen en als maatgevend worden beschouwd.’, aldus het juryrapport.

De Amsterdamprijs is de belangrijkste kunstprijs van de hoofdstad en viert dit jaar het 10-jarig bestaan. De prijs wordt jaarlijks door het Amsterdams Fonds voor de Kunst toegekend aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan de kunst in Amsterdam.

Eerder ontvingen Bimhuis, DUS Architects, Erik de Vroedt /Mighty Society, Krisztina de Châtel, Erik Kessels, Claron McFadden, Parra, Irma Boom en Claudy Jongstra de Amsterdamprijs voor de Kunst .

Foto: Jan Versweyveld

Lees ook:Adelheid Roosen genomineerd voor Amsterdamprijs
Lees ook:Adelheid Roosen wint Amsterdamprijs
Lees ook:Johan Simons wint Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs
Lees ook:Fedja van Huêt wint Mary Dresselhuys Prijs 2013
Lees ook:DOX wint Fenterer van Vlissingen Cultuurprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>