Yentl en De Boer winnen Wim Sonneveldprijs

Het duo Yentl en De Boer hebben afgelopen zondag het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2013 gewonnen. Ze kregen zowel de jury- als de publieksprijs voor hun stuk De mens tijdens de finale in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De kleinkunstprijs wordt jaarlijks uitgereikt op het Amsterdams Kleinkunst Festival en bestaat uit een bronzen beeldje van Wim Sonneveld gemaakt door Jannus Limperg.

Yentl Schieman (1986) en Christine de Boer (1983) kennen elkaar van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. De jury, bestaande uit Ruud Buurman (voorzitter), Ria Marks, Pieter van Empelen, Rieneke van Nunen, Anne van Rijn en Frank Noorland, prijst in haar rapport de groei die de cabaretières van de eerste rondes tot aan de finale hebben doorgemaakt. Uit het rapport: ‘Wat Yentl en De Boer doen kunnen ze heel goed. Ze experimenteren, zijn niet bang dat er iets mislukt. Muzikaal waren ze deze avond uniek.’

De andere twee finalisten waren solisten José Schuringa en Cortijn Tonkes. De drie finalisten zijn van 7 tot en met 11 mei te zien in Theater Bellevue in Amsterdam en treden vanaf september op door het land met een Finalistentournee.

Kijk hier voor mee informatie.

Foto: Astrid Verhoef

Lees ook:Finalisten Wim Sonneveldprijs bekend
Lees ook:Finales Amsterdams Kleinkunst Festival van start
Lees ook:Release debuutalbum Yentl en de Boer in het Vondelpark Openluchttheater
Lees ook:Wie zijn de halve finalisten van Cameretten?
Lees ook:Nu ook auditieronde Adams Kleinkunst Festival te bezoeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>