Theu Boermans krijgt Sjerp van Oranje

theu-boermans-foto-carli-hermèsTheu Boermans, artistiek directeur en regisseur van het Nationale Toneel, krijgt op 14 april ‘De Sjerp van Oranje’ van het Oranje Comité Blerick. Deze onderscheiding gaat elk jaar naar iemand die een belangrijke bijdrage levert of heeft geleverd aan het ‘Oranje gevoel’. 

Boermans ontvangt deze onderscheiding door onder andere zijn regie van de musical Soldaat van Oranje. Deze voorstelling is inmiddels door anderhalf miljoen bezoekers bekeken. Boermans regisseerde dit seizoen de voorstellingen Midzomernachtdroom en Drie Zusters bij het Nationale Toneel. Vanaf oktober is zijn nieuwe regie De ideale man te zien in theaters. Boermans werkte voor het toneelbeeld van Soldaat van Oranje samen met Bernhard Hammer, die voor het Nationale Toneel het decor voor onder andere Midzomernachtdroom, Het stenen bruidsbed en De prooi ontwierp.

Bron: Nationale Toneel

Foto: Carli Hermes

Lees ook:Theu Boermans regisseur musical ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Theu Boermans directeur Nationale Toneel
Lees ook:Festival [email protected]
Lees ook:Catherine ten Bruggencate speelt Koningin Wilhelmina
Lees ook:Theu Boermans regisseert favoriete scènes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>