Theater Artemis nieuw artistiek leider

Per direct is Jetse Batelaan de nieuwe artistiek leider van Theater Artemis in Den Bosch. Ondertussen werkt hij nog wel aan enkele andere producties die al op de planning stonden. Ook worden de voorstellingen die Floor Huygen begon, afgemaakt bij Artemis. Huygen moest deze zomer wegens ziekte haar artistieke leiding neerleggen. In april 2014 is de eerste première van Jetse Batelaan bij Artemis. 

Jetse Batelaan (1978) studeerde aan de regieopleiding van de AHK Theaterschool. Hij maakt vooral voorstellingen met een filosofische insteek en absurde humor. Eerder werkte Batelaan bij onder andere theatergroep Max., Bambie en het Ro Theater. Zo maakte hij Pas als zaagsel krijgt een boom applaus (2004), Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt (2005) of Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet (2009).

Batelaan over zijn stap naar Artemis:

“Ik wil theater maken waarin het theater zelf ter discussie
mag staan, op een manier dat het zichzelf in de waagschaal
zet en zijn plek afdwingt. Ik wil de luis in de pels zijn van het theater in het algemeen, als maker dingen kunnen bevragen.
Bij Artemis kan dat door de blik van de nieuwe, jonge generatie. Hoezo theater? Dat gaat over de punk van de nieuwe generatie, die ik herken. De punk van een zevenjarige, van een tienjarige, die vind ik prettig. Kinderen worden voortdurend geconfronteerd met autoriteiten die voor hen bepalen wat belangrijk is. Ik vind het mooi als theater niet over zichzelf roept dat het belangrijk is, maar dat zíj het belangrijk vinden.”

Momenteel speelt het gezelschap Bloedmooi en zielsongelukkig in regie van Mirjam Koen.

Foto: Ro Theater

 

 

Lees ook:Theatergroep Max. gaat internationaal
Lees ook:3e jaar ATKA presenteert Lindengrachtfestival
Lees ook:Het Geheven Vingertje
Lees ook:Een bonte avond met bodybuilders
Lees ook:Sarah Moeremans wint Erik Vos Prijs 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>