Napoleon op Sint-Helena genomineerd voor Toneel Publieksprijs

De door Ursul de Geer geregisseerde voorstelling Napoleon op Sint-Helena gooit hoge ogen. In deze historische vertelling van Wallis Theaterproducties worden de laatste jaren van Napoleon Bonaparte op een spannende, maar ook humoristische wijze getoond. Hoofdrolspeler Huub Stapel wordt in de pers geprezen om zijn indrukwekkende en geloofwaardige vertolking van de kleine keizer. Ook het publiek is dat niet ontgaan, want het nomineerde de voorstelling voor de Toneel Publieksprijs 2012. Napoleon op Sint-Helena maakt daarmee kans uitgeroepen te worden tot beste toneelvoorstelling van het seizoen 2011-2012.

De Toneel Publieksprijs
Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de Toneel Publieksprijs. Op speciale stemavonden (twee per voorstelling) in het land en vier digitale stemrondes geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. De voorstelling met gemiddeld de hoogste eindscore wint de Toneel Publieksprijs 2012. De winnaar wordt bekend gemaakt in september 2012 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam.

Wallis Theaterproducties werd eerder dit seizoen al genomineerd voor de voorstelling [email protected]. Andere genomineerden zijn In ongenade van Toneelgroep Amsterdam; Branden en Dood van een handelsreiziger van het Ro Theater; When Harry met Sally van Albert Verlinde Entertainment; Augustus: Oklahoma van De Utrechtse Spelen; Kantje Boord van Rick Engelkes Producties; Midzomernachtdroom van het Nationale Toneel en De eenzaamheid van de priemgetallen van Matzer Theaterproducties in coproductie met Bos Theaterproducties.

Meer informatie over de deelnemers en de genomineerde voorstellingen op www.toneelpublieksprijs.nl en www.wallisfinkers.nl

Lees ook:Huub Stapel als Napoleon
Lees ook:La voix humaine genomineerd voor publieksprijs
Lees ook:Ultimo genomineerd voor AVRO Toneel Publieksprijs
Lees ook:Nominatie Publieksprijs voor Op Hoop van Zegen
Lees ook:Louterbloemen dingt mee naar Toneel Publieksprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>