Theatermaker Ilay den Boer richt eigen stichting op

Theatermaker Ilay den Boeropereert vanaf heden opereert zijn eigen gezelschap: Stichting Benyamini. Dit gezelschap (vernoemd naar den Boers Israëlische familie) heeft als doel om, naast het produceren van voorstellingen, grote maatschappelijke projecten te realiseren om zo een nieuw publiek aan zich te binden. Met als belangrijk cultureel ondernemend doel om uiteindelijk deels los te komen staan van subsidie.

De maatschappelijke projecten worden in samenwerking met andere maatschappelijke bedrijven en organisaties gerealiseerd. Op deze manier is stichting Benyamini bij uitstek op zoek naar nieuw maatschappelijk draagvlak. Een voorbeeld; zo staat er voor de voorstelling Dit is mijn vader een groot project in de steigers, in samenwerking met een grote maatschappelijke partner op het gebied van voetbal en de Rotterdamse Schouwburg. Een project rondom discriminatie, voetbal, vaders en zonen waarin alle professionele en amateurclubs uit de regio Zuid Holland participeren. De Stichting heeft als basis Amsterdam, met Ilay den Boer als artistiek leider, Denise Harleman als zakelijk leider en Maya van den Heuvel-Arad als dramaturg.

Lees ook:Nieuwe zakelijk leider Theater Bellevue
Lees ook:Boulevard krijgt geld van Prins Bernardfonds
Lees ook:Ilay den Boer artistiek leider Acteerschool Rotterdam
Lees ook:Lataren/Venster blijft theater: De Gouvernestraat
Lees ook:Peter Faber richt stichting op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>