Extra matinee ‘Gijsbrecht van Amstel’ in de Stadsschouwburg

Ruim drie eeuwen lang was Joost van den Vondels Gijsbrecht van Amstel Nederlands populairste toneelstuk. Citaten zoals:’ Waar werd oprechter trouw dan tussen man en vrouw ter wereld ooit gevonden?’ en ‘De wetten zwijgen stil voor wapens en trompetten’ waren gevleugelde uitdrukkingen. Van 1641 tot 1968 werd de tragedie over de ondergang van de middeleeuwse stad Amsterdam jaarlijks opgevoerd in de Amsterdamse schouwburg. Sinds 1841 altijd op Nieuwjaarsdag. Op zondag 1 januari 2012 herstellen Het Toneel Speelt en de Stadsschouwburg Amsterdam die traditie in ere. Wegens groot succes is er een extra voorstelling van Vondels Gijsbrecht van Amstel door Het Toneel Speelt gepland. Gijsbrecht is op zondagmiddag 8 januari 2012, 15.00 uur extra in de Stadsschouwburg Amsterdam te zien. De hoofdrollen zijn o.a. voor Mark Rietman, Marisa van Eyle, Daan Schuurmans en Carine Crutzen. De regie is in handen van Jaap Spijkers.

Meer informatie: www.ssba.nl of www.hettoneelspeelt.nl

 

Lees ook:7000 bezoekers voor Gijsbrecht van Amstel
Lees ook:What we SEE
Lees ook:Extra voorstelling Cafe Lehmitz
Lees ook:Extra voorstelling Kopenhagen
Lees ook:Ontelbare geschiedenislessen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>