Erik van Muiswinkel in bijzondere Haarlemse Scrooge

Wat is Kerst zonder het aloude verhaal van de vrek Scrooge? In de Stadsschouwburg Haarlem ging op 23 december onder overweldigende belangstelling een bijzondere editie in première. Het bekende verhaal van Charles Dickens is tot en met 8 januari aldaar te zien. De regie is in handen van Bruun Kuijt. De voorstelling wordt gespeeld door 25 amateurspelers in de leeftijd van 9 t/m 65 jaar, het mannenkoor Zang & Vriendschap en de professionele acteurs Erik van Muiswinkel (titelrol), Servaes Nelissen, Melissa Drost, Patrick Stoof, René Retèl en Erna Sassen. Het ensemble Omnibuzz, dat onder leiding van Arie van der Wulp staat, verzorgt de muzikale begeleiding. Wegens groot succes zijn op 4 en 5 januari extra voorstellingen ingepland. Inmiddels zijn 12 van de 22 voorstellingen geheel uitverkocht.

Regisseur Bruun Kuijt heeft met Scrooge een sfeervolle familievoorstelling neergezet in een typische Dickensiaanse setting, compleet met Christmas Carol zangers in de foyer en een collecterend Leger des Heils op het voorplein. Toch heeft Kuijt zich niet alleen door de tradities laten leiden. In zijn vlotte enscenering zijn er herhaaldelijke sneren en knipogen naar de actuele toestand anno nu, zoals de financiële crisis en de hebberigheid in zijn algemeenheid.

Meer informatie en kaartverkoop op www.scroogehaarlem.nl.

Foto: In Bloei

Lees ook:Thriller Theater 5 jaar
Lees ook:Kunst van Carry Tefsen
Lees ook:Sherlock Holmes naar het theater
Lees ook:Zadelpijn en ander damesleed naar theater
Lees ook:Productiehuis MC opent eigen theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>