Vijf fotografen genomineerd voor TheaterFotoPrijs 2011

Naast de TheaterAffichePrijs wordt jaarlijks ook de TheaterFotoPrijs uitgereikt door het Theater Instituut Nederland. Uit meer dan 200 inzendingen werden dit jaar fotografen Joris van Bennekom, Robert Benschop, Hans Gerritsen, Sanne Peper en Leo van Velzen genomineerd. De TheaterFotoPrijs is de prijs voor de beste spelfoto van een professionele theaterproductie uit het afgelopen seizoen. “De foto’s zijn intrigerend en geven precies weer waar de voorstelling over gaat. Een mooie mix van emoties en beelden. Bovendien zijn ze van fototechnisch hoge kwaliteit”, aldus juryvoorzitter Jan Gras. Het TIN maakt de winnaar begin november bekend. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 2.500. 

De nominaties voor de TheaterFotoPrijs 2011 zijn:
Joris van Bennekom – NEW Productions, Soldaat van Oranje – De Musical
Robert Benschop – Korzo producties – 2Halves
Hans Gerritsen – Introdans – Walk of fame
Sanne Peper – Toneelgroep Oostpool – Hamlet
Leo van Velzen – Bos Theaterproducties – De Avonden

De jury
De jury bestaat naast voorzitter Jan Gras (directeur van het Agora Theater Lelystad) uit Patricia Steur (fotograaf en documentairemaker), Hans Kemna (casting director en fotografie verzamelaar) en Nellie de Boer (fotograaf en winnaar TheaterFotoPrijs 2010).

Lees ook:Nominaties VVTP TheaterFotoPrijs 2012 bekend
Lees ook:Leo van Velzen maakt beste theaterfoto
Lees ook:Nominaties TheaterFotoPrijs 2010 bekend
Lees ook:Nominaties Wijnberg ScenografiePrijs 2010 bekend
Lees ook:Versweyveld wint VVTP Theaterfotoprijs 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>