Theater via een koptelefoon

Ver kijken en dichtbij luisteren. Dat is het uitgangspunt van Bambies eerste locatietheater-voorstelling Het vermoeden dat we door moesten. Twee figuren trekken door een stads landschap, en via een koptelefoon horen we hun peinzende gesprekken. Is het al tijd om te gaan liggen? Hoe komen ze van a naar b? En wat vermag het drukdoende vrouwtje dat hun pad kruist? ? Op de Ms. Oslofjordweg, vernoemd naar de oceaanstomer die daar ooit is gebouwd, maakt Bambie een doorgaande beweging.

Al een jaar of vijftien maakt mimetheatergroep Bambie, bestaande uit oprichters en kernleden Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter, fysiek theater dat verwondert en ontroert. Theater waarbij de acteurs zich in het zweet werken terwijl de verbeelding met ze aan de haal gaat met als doel het publiek mee te nemen op een emotionele reis. Bambie ontving diverse malen de VSCD-Mimeprijs en werd ook internationaal bekroond. Bambie wordt bij dit project bijgestaan door gastspelers Tjebbe Roelofs en Klaske Bruinsma.

Het vermoeden dat we door moesten speelt van 8 tot en met 17 juli op het NDSM terrein in Amsterdam Noord, twee keer per avond. De succesvol verlopen première op 7 juli 2011 was tevens de openingsvoorstelling van Over het IJ festival.

Www.overhetij.nl

Lees ook:Kanshebbers Mimeprijs 2013 bekend
Lees ook:Bambierambam strijkt neer
Lees ook:Op reis met Theaterfestival Karavaan
Lees ook:Bambie-rambam
Lees ook:Be Bambie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>