Mark Rietman is King Lear

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters, Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten.Shakespeares King Lear blijft populair. Het Toneel Speelt brengt dit ultieme stuk, van de grootste toneelschrijver aller tijden, vanaf 21 augustus op de planken. In de titelrol vinden we Mark Rietman. Hij wordt, in regie van Jaap Spijkers, bijgestaan door onder anderen Bracha van Doesburgh, Jelka van Houten en Fockeline Ouwerkerk als de koningsdochters en Daan Schuurmans (Edmond), Paul Hoes (Gloster), Tijn Docter (Edgar) en Fabian Jansen (Kent). Na de première, op dinsdag 21 augustus 2012 in de Stadsschouwburg Amsterdam, staat King Lear onder meer drie weken in het Amsterdamse theater DeLaMar en toert het tot en met zaterdag 10 november 2012 door het land.

Meer informatie: www.hettoneelspeelt.nl

Lees ook:Londense King Lear live te zien via bios Cinemec
Lees ook:Al Pacino wordt King Lear
Lees ook:Gids: King Lear on tv tonight!
Lees ook:What we SEE
Lees ook:Overweldigende beelden in Koning Lear

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>