Thibaud Delpeut op eigen benen

Theatermaker Thibaud Delpeut heeft van het Fonds Podiumkunsten een tweejarige projectsubsidie gekregen om zelfstandig voorstellingen te maken. De komende periode brengt hij alvast twee producties uit. Hij trapt deze zomer af met de locatievoorstelling 4.48 Psychosis van Sarah Kane en de tourneevoorstelling Freule Julie van August Strindberg, die in het najaar van 2011 te zien is. 4.48 Psychosis is de laatste tekst van schrijfster Sarah Kane die zij in het jaar voor haar zelfmoord schreef. Wendell Jaspers speelt de hoofdrol. Beide voorstellingen worden gebracht in coproductie met Toneelschuur Producties, het productiehuis waar Delpeut de afgelopen jaren aan verbonden was.

4.48 Pyschosis
Thibaud Delpeut regisseert de voor de Theo d’Or genomineerde Wendell Jaspers in ‘dé monoloog van de afgelopen twintig jaar’. In zijn indringende muzikale enscenering op locatie is het stuk een poëtische en vaak humoristische ode aan de onvoorstelbare kracht van de liefde. 4.48 Psychosis gaat in première tijdens Oerol en is verder te zien op Over het IJ festival, Zeeland Nazomer Festival en op locatie in Utrecht (op initiatief van Stadsschouwburg Utrecht).

Meer informatie: www.toneelschuur.nl

Lees ook:Thibaud Delpeut regisseert vier voorstellingen in april en mei
Lees ook:Thibaud Delpeut regisseert Caligula
Lees ook:Nederlands Theater Festival dit jaar on tour
Lees ook:Laatste Bits and Pieces van 2014
Lees ook:Thibaut Delpeut wordt artistiek leider De Utrechtse Spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>