Programma Theater Na de Dam 2011 bekend

Het programma van de theatermanifestatie Theater Na de Dam is bekend. Aansluitend aan de nationale Dodenherdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam vinden bijna 20 theatervoorstellingen plaats, in theaters rondom de Dam, allemaal inhoudelijk gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog. Theater Na de Dam biedt voor het publiek gelegenheid en plek om samen te komen na de 2 minuten stilte en verder invulling te geven aan de herdenking van die zo onvoorstelbare en bepalende periode uit de recente geschiedenis.

Theater Na de Dam brengt een vijftal spiksplinternieuwe – veelal eenmalige – producties, waaronder de grote muziektheatervoorstelling in Carré Liever geen Oorlog, en een bewerking van Martin Shermans Bent in Theater De Engelenbak. Het programma bestaat verder uit reprises van voorstellingen die speciaal voor deze gelegenheid op verzoek en initiatief van Theater Na de Dam eenmalig worden hernomen, soms geheel geënsceneerd, zoals Anne & Zef van Ad de Bont, soms in de vorm van een theatrale lezing, zoals Hitler is Dood van Stijn Dévillé of Angst en ellende in het Derde Rijk van Bertolt Brecht in een nieuwe vertaling.

Net als vorig jaar is er na afloop van de voorstellingen een late night-programma in de Expozaal van de Brakke Grond. Jan Jaap van der Wal houdt een persoonlijk verhaal en leidt een gesprek waarbij Marjan Schwegmann (NIOD), Frans Timmermans en Mohammed Benzakour e.a. aanschuiven. Zij reflecteren samen op de betekenis, het belang en de toekomst van herdenken. Het slot van het ‘late night’-programma markeert bovendien de overgang naar nationale Bevrijdingsdag op 5 mei.

Lees ook:Programma Theater na de Dam bekend
Lees ook:Theater na de Dodenherdenking
Lees ook:Programma Breakin’Walls Spring bekend
Lees ook:Het experiment van Breakin’Walls
Lees ook:Muzikale Brecht-reeks in de Roode Bioscoop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>