Krijg nou Titus wordt vervolgd

Na het grote succes van de succesvolle voorstelling Krijg Nou Titus, die een nominatie voor de gouden krekel 2009 ontving, maken Floris van Delft en Wolter Muller een nieuwe jongerenvoorstelling. Van 3 maart tot en met 20 mei 2011 toert Theatergroep Siberia met Vloek door heel Nederland en België. Vloek is een spannende voorstelling over hoe ‘oordelen’ werkt en de ‘waarheid’ gemaakt wordt. Deze keer gaan de makers in hun bewerking niet Shakespeare, maar de Griekse tragedie Elektra te lijf.

De Griekse tragedie Elektra bevat alle elementen voor een familiedrama: een vader vermoordt zijn dochter. De moeder vermoordt de vader. Elektra en haar broer komen in opstand en vermoorden hun moeder. Een verhaal vol haat, liefde, eer en wraak. Hoe heeft dit ooit kunnen gebeuren? In Vloek kijken we terug op het verhaal van Elektra. In een reconstructie komen alle familieleden aan het woord. Flashbacks, getuigenverklaringen, alles wordt gebruikt om de onderste steen boven te krijgen. Samen met het publiek wordt gekeken wie nu eigenlijk echt schuldig is.

Lees ook:Oostenrijks gezelschap speelt Mijn Elektra
Lees ook:Extreme Oresteia mist persoonlijkheid
Lees ook:Mijn moeder Medea is tenslotte mijn moeder…
Lees ook:Oresteia: geheel der delen werkt niet
Lees ook:Aluin geeft Ifigineia nieuwe glans

1 Reacties // Reageer

One thought on “Krijg nou Titus wordt vervolgd

  1. dwaas

    Klinkt spannend!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>