Huisvrouwen protesteert!

Dea Loher (1964) is één van de meest gewaardeerde Duitse toneelschrijvers van dit moment. Haar stukken worden over de hele wereld opgevoerd en haar werk is bekroond in binnen- en buitenland. Haar thema’s concentreren zich voornamelijk op sociaal-economische ongelijkheid en de droom van een vervuld leven. Haar stuk Klara’s affaires werd nog niet eerder in Nederland gespeeld, maar Toneelgroep Maastricht zet haar tanden er in. In een regie en vertaling van Hans Trentelman is de tragikomische trip tussen droom en realiteit vanaf maart gedurende vijf weken te zien in het Derlon Theater in Maastricht.

In Klara’s affaires probeert Klara, een jonge schrijfster van handleidingen voor huishoudelijke apparaten, zich te bevrijden uit haar kleurloze, onbevredigende bestaan. Ze forceert haar ontslag door in een gebruiksaanwijzing voor strijkijzers vrouwen op te roepen iedere vorm van huishoudelijk werk te staken. Haar zus, welgesteld en in alles haar tegenpool, veroordeelt haar onverantwoordelijke gedrag, maar leidt zelf een leven van frustraties en verborgen verlangens. En ze is niet de enige. In haar zoektocht naar een zinvol leven beland Klara in een reeks ontmoetingen en affaires waarin ze de dubbele moraal van haar omgeving leert kennen.

Foto: Ben van Duin

Lees ook:Toneelschrijfster Dea Loher populair
Lees ook:Intrigerend niksdoen
Lees ook:Programma Maastricht Toneelstad bekend
Lees ook:Tweetup Dat Smoel
Lees ook:Maastricht is vanaf 7 mei Toneelstad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>