Londense King Lear live te zien via bios Cinemec

De grote klassiekers van het Engelse toneel bekijken in Nederland? Dat kan! Je hoeft niet meer naar Londen om daar bijvoorbeeld de bejubelde King Lear van Derek Jacobi te gaan zien. De Edense bioscoop CineMec legt namelijk op 3 februari een live verbinding met The Donmar Warehouse in Londen, waar deze productie speelt. presenteert met trots Shakespeare’s wereldberoemde stuk King Lear. Shakespeare´s King Lear gaat over liefde en plicht, macht en verlies, goed en kwaad en is een van de meesterwerken van de westerse literatuur.

Het verhaal
Donmar’s artistiek directeur Michael Grandage regisseert Derek Jacobi in de sublieme vertolking van King Lear. De oude koning Lear wil zijn rijk over zijn drie dochters verdelen. De dochter die zegt het meest van hem te houden, krijgt het grootste deel. Cordelia, Lear’s jongste dochter en tevens zijn lieveling (Pippa Bennett-Warner) is ondanks haar liefde niet in staat tot vleierij. De teleurgestelde vader onterft en verstoot haar en geeft haar als bruid aan de Franse koning. Lear verdeelt zijn rijk over zijn twee andere dochters. Een stuk over rechtvaardigheid, macht en verzoening.

Shakespeare’s King Lear is te zien op donderdag 3 februari om 19.45 uur. Prijs: € 17,50 (CJP/Studenten € 12,50) incl. drankje. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.cinemec.nl onder kopje Events.

Lees ook:Mark Rietman is King Lear
Lees ook:Al Pacino wordt King Lear
Lees ook:Overweldigende beelden in Koning Lear
Lees ook:Gids: King Lear on tv tonight!
Lees ook:Korting op satellietvoorstelling ‘One Man, Two Guvnors’ van Richard Bean

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>