Documentaire Johan Simons

Ireen van Ditshuyzen volgde Johan Simons de afgelopen twee jaar op de voet. De Nederlandse theatermaker is sinds september 2010 intendant van de Münchner Kammerspiele. Hij deed er voorheen al meerdere gastregies, waaronder een theaterversie van Joseph Roths roman HIOB (hier te zien tijdens Holland Festival 2009). Nu maakt Simons een tweede Roth-bewerking, Hotel Savoy. De documentaire, over zijn leven, wordt op zaterdagmiddag 21 januari om 16.00 uur in de SSBA getoond. We zien Johan Simons op reis, thuis met vrouw en kinderen en vooral werkend aan voorstellingen. Acteurs met wie hij regelmatig werkt, spelen ‘hun Simons als regisseur’. Elsie de Brauw, Betty Schuurman, Chris Nietvelt en de acteurs Pierre Bokma en Wim Opbrouck zorgen op die manier voor een onthullend, soms hilarisch en soms vertederend portret. Simons voorstelling Hotel Savoy is op 21 en 22 januari te zien in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Lees ook:Extra kaarten voor uitverkocht Hotel Savoy
Lees ook:Johan Simons waarschijnlijk terug naar NTGent
Lees ook:Münchner Kammerspiele neemt SSBA over
Lees ook:Johan Simons geselecteerd voor theatertreffen
Lees ook:Meerdere acteurs naar München

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>