Loes Luca en Peter Blok in Augustus: Oklahoma

De Utrechtse Spelen heeft het goed bekeken. Voor het internationaal spraakmakende toneelstuk Augustus: Oklahoma is een keur aan bekende acteurs opgetrommeld. Antoine Uitdehaag regisseert dit hartverscheurende en hilarische portret van een familie op drift. In de hoofdrollen van dit vier uur durende spektakel zien we onder andere Ria Eimers, Loes Luca, Roos Ouwehand, Tjitske Reidinga, Marie-Louise Stheins, Tom de Ket en Peter Blok. Augustus: Oklahoma is van 27 april t/m 21 mei te zien in Stadsschouwburg Utrecht. In 2008 werd Augustus: Oklahoma bekroond met de belangrijkste Amerikaanse toneelschrijfprijzen, de Pulitzer Prize en de Tony Award.

In Augustus: Oklahoma maakt het publiek kennis met drie generaties van de familie Weston. Een op het eerste gezicht succesvolle familie. Maar schijn bedriegt. Wegens familieomstandigheden keren de drie zussen Weston met hun partners terug naar hun ouderlijk huis op het platteland van Oklahoma. Daar lopen de spanningen hoog op, niet in de laatste plaats dankzij de spijkerharde commentaren van hun manipulatieve, aan pijnstillers verslaafde moeder. Al snel blijkt dat deze keer geen jeugdtrauma onberoerd blijft en geen familiegeheim meer veilig is. Niemand ontsnapt aan de wurgende greep van de moederliefde. Augustus: Oklahoma is een ruim vier uur durende theaterbelevenis – met twee pauzes –waarin klassiek toneel en soap op meesterlijke wijze samenkomen.

Lees ook:Verstikkende moederliefde en jeugdtrauma´s
Lees ook:Augustus: Oklahoma dit najaar op tournee
Lees ook:Tournee Augustus: Oklahoma van start
Lees ook:Peter Blok vervangt Kees Hulst in De Ingebeelde Zieke
Lees ook:Boulevard krijgt geld van Prins Bernardfonds

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>