Meer bezoekers voor Stadsschouwburg Amsterdam

De Stadsschouwburg Amsterdam heeft een goed jaar achter de rug. In 2010 stegen de bezoekersaantallen met ruim 12.000 tot ruim 185.000 personen. Een stijging t.o.v. 2009. Per voorstelling zaten er gemiddeld 433 mensen in de zaal, waar 419 voorstellingen werden gespeeld. Daarnaast werden er 65 locatieprojecten in het gebouw georganiseerd, die samen goed waren voor 4.000 bezoekers. Met het toegenomen bezoekersaantal zet de Stadsschouwburg de lijn van de afgelopen jaren voort. Dit komt onder andere door de toegenomen capaciteit door de Rabozaal, maar ook de eigen producties van de Stadsschouwburg onder de naam Expanding Theatre trekken steeds meer publiek.

Huisgezelschap Toneelgroep Amsterdam speelde meer dan een kwart van het totaal aantal voorstellingen en trok daarmee meer dan 20 % van het totale aantal bezoekers van de Stadsschouwburg. Veel van de voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam waren uitverkocht. De programmering van de Melkweg in de Rabozaal was goed voor ongeveer 10 % van het totale bezoek.

Met de toenemende bezoekersaantallen ziet directeur Melle Daamen zijn beleid om de Stadsschouwburg volledig open te gooien, een succes worden. Ook in 2011 rekent hij op meer bezoekers “We hebben vooralsnog geen last van concurrentie van het net geopende DelaMar-theater aan de overkant. De Amsterdamse Schouwburg is de enige schouwburg waar het artistieke theater het goed doet. In andere schouwburgen heeft met name het artistieke toneel en dans het moeilijk. Wij hebben door consequent te programmeren en nieuwe programma’s te ontwikkelen een nieuw en trouw publiek weten op te bouwen. Daar plukken we nu de vruchten van”.

Lees ook:Lichte daling theaterbezoek Amsterdam
Lees ook:Gratis voorstellingen in nieuwe Stadsschouwburg
Lees ook:Ze zijn er klaar mee!
Lees ook:Nog nooit werden de zomerfestivals zo goed bezocht
Lees ook:Nat ongelukje in de Stadsschouwburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>