Lichte daling theaterbezoek Amsterdam

Het was al een beetje te verwachten, maar de cijfertjes bevestigen het vermoeden. Het theaterbezoek is aan een daling begonnen. In 2009 waren er in Amsterdam 7.600 voorstellingen in een theater of concertzaal, dit is 1,3% minder dan het jaar ervoor. Paradiso en de Stadsschouwburg, waar een nieuwe theaterzaal is geopend, zijn de enige locaties waar een duidelijke groei van het aantal voorstellingen is waar te nemen. Het totale aantal bezoekers van voorstellingen bedraagt ruim 3 miljoen. Dat is een daling van 2% ten opzichte van 2008. In heel Nederland nam het aantal voorstellingen met 9% af en het totale theaterbezoek met 11%. We zijn benieuwd naar de cijfers over 2010 en al helemaal over 2011, met al die belachelijke plannen tot bezuinigingen.

Foto: Phaedra, Toneelgroep Amsterdam

Lees ook:Daling bijdragen cultuursector
Lees ook:Meer bezoekers voor Stadsschouwburg Amsterdam
Lees ook:6 miljoen voor Prins Bernard Cultuurfonds
Lees ook:Stijging voorverkoop theaters
Lees ook:Nog nooit werden de zomerfestivals zo goed bezocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>