Acteur Ton Kuyl overleden

Op 30 november overleed in het Rosa Spier Huis in Laren ( N.H.) de veelzijdige acteur Ton Kuyl, zo maakt zijn impresariaat vandaag bekend. Kuyl speelde veel in klassiek repertoire, maar was ook in avant-garde stukken te zien, in blijspelen en zelfs in een musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Ton Kuyl werd op 24 september 1921 geboren, doorliep het gymnasium in Hilversum en vervolgens de toneelschool in Amsterdam. In 1945 debuteerde hij bij Ferd Sterneberg als Raskolnikoff in Schuld en Boete. Van 1948 tot 1952 woonde en speelde hij toneel in Parijs. Vanaf 1952 werkte hij bij verschillende gezelschappen in Nederland en in een aantal vrije producties met o.a. Henny Orri, Ina van Faassen, Ton van Duinhoven en Conny Stuart. Ton Kuyl was Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Lees ook:Conny en Fien in eregalerij
Lees ook:Acteur Henk Uterwijk (1938) overleden
Lees ook:Acteur Ton Lutz overleden
Lees ook:Acteur Kees Brusse overleden
Lees ook:Schrijfster Frederieke Hijink overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>