Met de Winterparade aan tafel

Je kent natuurlijk de heerlijke, zomerse Parade, waar elke theaterliefhebber met een glaasje rosé, de nodige tapas en gezelligheid van theater geniet? In de winter kunnen deze liefhebbers naar de overdekte equivalent: de  Winterparade. En dit jaar wordt de Winterparade interactief.  In tegenstelling tot een theater, waar men naar elkaars ruggen kijkt, zitten de bezoekers van de WinterParade tegenover en naast elkaar. De WinterParade wordt dit jaar gespeeld op een 120 meter lange Tafel. Die Tafel is het crisisvaste podium waarop alles gebeurt. Tijdens het diner passeert een bijna Felliniaanse aaneenschakeling van theater, dans, kunst, opera, muziek en poëzie. Alle artiesten en zelfs de koks en serveersters beklimmen de Tafel. Er is plaats voor 500 mensen. De WinterParade begint in Theater aan ’t Spui in Den Haag, speelt rondom de Kerstdagen in de Zuiveringshal op de Westergasfabriek in Amsterdam en sluit haar tournee af in de Vasim in Nijmegen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van De Markies. 

Het  programma van de WinterParade wordt gemaakt door theatermaakster en actrice Sanne Vogel, danser en choreograaf Massimo Molinari en actrice Christine van Stralen. Zij bedenken, speciaal voor deze gelegenheid, ieder een nieuwe voorstelling. Daarnaast zwerven de Silent Disco, Opera Minora en meesterverteller Willem de Ridder over de Tafel. Regisseuse Ari Deelder vertelt een Kerstverhaal van haar vader Jules Deelder, er wordt een nieuw, gezamenlijk Kerstlied gezongen en iedere avond brengt de Aartsengel de tafelaars een juichgedicht van Simon Vinkenoog. Jacob Rens vervolmaakt het programma met tien echte schapen. André Amaro is de culinaire kok en zorgt samen met wonderlijke obers en serveersters dat het niemand iets ontbreekt.

Meer informatie: www.winterparade.nl

Lees ook:Wintertip: De Winterparade
Lees ook:24 uur cultuur in Rotterdam
Lees ook:Het experiment van Breakin’Walls
Lees ook:Winnaar nieuwe Theatermakers Prijs
Lees ook:Programma Theater Na de Dam 2011 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>