Burgemeester Wolfsen gaat het toneel op

Floris1detail_Roy-van-VeenDe Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen gaat het toneel op. Hij is de eerste avondrechter in de tournee van Rechter kan niet. De voorstelling is gemaakt door Floris van Delft voor Festival a/d Werf en gaat vanaf januari langs de Nederlandse theaters. Wolfsen bijt het spits af in de Stadsschouwburg Utrecht op 13 januari. In het theatrale debat wordt het Nederlandse rechtssysteem onder de loep genomen, door de acteurs en het publiek. Tijdens de voorstelling wordt de treinkaping in Wijster uit 1975 behandeld. Tijdens het theatrale debat wordt gekeken hoe deze zaak nu zou worden bestraft. Een belangrijke rol in het stuk is weggelegd voor de avondrechter. Niet alleen Wolfsen gaat het toneel op. Ook columniste en advocaat Carrie Jansen en hoogleraar criminologie en strafrecht professor Cleiren gaan tijdens de tournee een keer de planken op. (ANP)

Foto: Roy van Veen

Lees ook:Nieuw debat over toekomst theaterwereld
Lees ook:Acteurs ontsnappen tijdens voorstelling
Lees ook:Bedrog op Net 5
Lees ook:Het Filiaal gaat internationaal
Lees ook:Vluchten kan niet meer…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>