Meer dan 100.000 schreeuwers

Tenzij je onder een steen leeft, kan het je niet ontgaan zijn. Afgelopen weekend stond in het teken van de Schreeuw voor cultuur. Het publiek gaf in groten getale gehoor aan de oproep om van zich te laten horen. Afgelopen zaterdag hebben in bijna 70 steden en dorpen meer dan 100.000 mensen geschreeuwd om cultuur en meegedaan aan manifestaties. Hiermee hebben zij het kabinet laten weten dat zij het niet eens zijn met de buitenproportionele bezuinigingsmaatregelen die de culturele sector worden opgelegd. Ook is de petitie op www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl door tienduizenden Nederlanders ondertekend.

De actie Nederland schreeuwt om cultuur is meer dan geslaagd; de bereidheid van het publiek om hun stem te laten horen is overweldigend gebleken. Mensen realiseren zich terdege dat de toegankelijkheid van cultuur in hun eigen directe leefomgeving op het spel staat en dat de tijdsdruk om er nog iets aan te doen enorm hoog is. Het houdt niet op bij deze manifestatie. Vanavond vindt in de Heineken Music Hall Leve de Beschaving – Nederland Schreeuwt om Cultuur! plaats; Een bont programma met cultuur als leidraad dat wordt gepresenteerd door Freek de Jonge en Giel Beelen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl.

De petitie op www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl loopt door tot de begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer.

NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR vond op zaterdag 20 november plaats in: Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Bergen op Zoom, Beuningen, Beverwijk, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Diepenheim, Doetinchem, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Franeker, Gorinchem, Gouda, Groesbeek, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Helmond, Hengelo, Heumen, Hilversum, Hoorn, Houten, Leerdam, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Lichtenvoorde,Maastricht, Malden, Middelburg, Nijmegen, Oss, Rotterdam, Ruurlo, Schiedam, Sittard-Geleen, Tholen, Tiel, Tilburg, Uden, Utrecht, Velp, Venlo, Wageningen, Weesp, West Maas en Waal, Wijchen, Woudrichem, Zaandam, Zeist, Zoetermeer, Zutphen, Zwolle.

Lees ook:Moet het dan net zo worden als in Amerika?
Lees ook:Actie mobiliseert publiek tegen kunstkorting
Lees ook:Theaterwereld strijdt voor Theater Instituut Nederland
Lees ook:Petitie Theater De Fransche School gesaboteerd
Lees ook:Frits Lambrechts leent stem aan SP-hoorspel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>