Kunstwake voor de Tweede Kamer

Vanaf 8 november tot 20 november, het weekend van de landelijke acties, organiseert Platform Ludlum namens de podiumkunsten een non-stop KunstWake bij de ingang van de Tweede Kamer. Van 08:00 ‘s ochtends tot 18:00 ’s middags wordt de kunst, ieder uur door een andere kunstenaar, symbolisch bewaakt. In weer en wind wordt muziek gespelen. Een gedicht voorgedragen, een monoloog opgevoerd, gedanst of een lied gezongen. De KunstWake laat, aan de Tweede Kamerleden, op een positieve manier zien hoeveel schoons de kunst te bieden heeft. Een activistisch charme offensief. Met de wake laten we een subtiel en toch dwingend protest horen, een protest waarvan je simpel kunt genieten, maar dat ook aanzet tot nadenken over de kracht van kunst en de kwetsbaarheid ervan. ‘Wij spelen tot we erbij neervallen,’ aldus de organisatie. Platform Ludlum
Platform Ludlum organiseert bijzondere protesten tegen de onevenredige kunstbezuinigingen. Protesteren door middel van demonstratie is noodzakelijk maar ook op andere, subtielere manieren moet de kunstwereld van zich laten horen. Platform Ludlum wil ook met oplossingen komen, op de website www.platformludlum.nl worden ideeën verzamelt voor alternatieve financiering van kunst en cultuur. Ludlum is een initiatief van Daniel Kieft (programmeur), Sanne van de Goor, Marloes van der Hoek, Wikke van Houwelingen (vormgevers), Sarah Jonker, Gable Roelofsen en Jeroen de Man (theatermakers). De naam hebben zij te danken aan staatssecretaris van cultuur, Halbe Zijlstra. Ludlum is zijn favoriete schrijver.

Lees ook:Actie mobiliseert publiek tegen kunstkorting
Lees ook:Jeroen Krabbé werft leden voor Omroep C
Lees ook:Directeur ATKA geeft visie op cultuurlandschap
Lees ook:71% vindt overheidsuitgaven cultuur niet te hoog
Lees ook:Meer dan 100.000 schreeuwers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>