Trilogie over de Indische familiecultuur

De Indische cultuur vinden we niet zo vaak terug in de grotere Nederlandse theaters. Acteur, regisseur en docent Carlo Scheldwacht, zelf een Indische Nederlander, maakte vanaf het jaar 2000 drie voorstellingen waarin de Indische familiecultuur centraal staat. Van 14 t/m 20 november 2010 is deze Indische Trilogie in Theater aan het Spui te zien. Op zondag en zaterdag kan het publiek alle drie de producties achter elkaar bekijken, waarbij tussentijds een Indische maaltijd wordt verzorgd. Doordeweeks zijn de afzonderlijke delen los van elkaar te zien.

De Indische Trilogie bestaat uit de voorstellingen Sloom Bloed (2000), Familiefeest (2005) en Circus Bronbeek (2008). Werden de eerste twee delen allebei gekenmerkt door afwezigheid van de vader, in het laatste deel staat diens leven, en zijn herinneringen aan de Jappenkampen, juist centaal. Het verhaal van de eerste generatie Indische Nederlanders vertelt door de tweede generatie. Alle voorstellingen kunnen onafhankelijk van elkaar bezocht worden.

Meer informatie of reserveren: www.theateraanhetspui.nl

Lees ook:Indrukwekkende Indische Trilogie over familiecultuur
Lees ook:Pierre Bokma terug in De Verleiders
Lees ook:TA brengt Couperus-trilogie
Lees ook:3 acteurs Nationale Toneel in Vreemd Bloed
Lees ook:Trilogie van de Waan: Ik hield van Hitler

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>