Driving Miss Daisy met topcast

In 1989 was de film Driving Miss Daisy, met Jessica Tandy en Morgan Freeman in de hoofdrollen,  een van de grote kanshebbers bij de Oscars. Met maar liefst 9 nominaties, waarvan er eentje verzilverd werd voor de beste film en eentje voor de beste hoofdrol (Tandy), stond het bijzondere verhaal op de kaart. Deze maand gaat het gelijknamige toneelstuk, dat als inspiratie voor de film diende, op Broadway in première. Dit keer spelen Tony-award-winnaars Vanessa Redgrave en James Earl Jones de leads.

In Driving Miss Daisy  staat de relatie tussen een oudere Joodse vrouw en haar zwarte chauffeur centraal. Het verhaal komt uit de koker van Alfred Uhry, die er een Pulitzer Prize mee won.

Lees ook:Toneelschrijver Gibson overleden
Lees ook:Carice van Houten genomineerd voor Saturn Award
Lees ook:Van Hove genomineerd voor Evening Standard Theatre Award
Lees ook:Sterren op het toneel
Lees ook:Schrijver theaterversie One Flew overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>